Vad är Påsken?

Vad är påsken egentligen? Bibeln berättar att den första påsken var den dag då Guds folk blev befriade från slaveriet i Egypten. På den dagen dog allt förstött i Egyptens land, även Faraos förstfödde, som betraktades som gud. Men Guds folk var i trygghet då de hade slaktat ett lamm och strukit dess blod på sina dörrposter. Oskyldiga lamm dog som ställföreträdare till frälsning (räddning) för dem så att döden inte drabbade dem. Denna händelse, talar också starkt om det som skulle komma. (Tryck "Läs mer" ovan för att fortsätta läsa)
Om Jesus sades det: ”Se, Guds Lamm, som tar bort världens synd.” Mänskor lever här i världen i slaveri under synden och dess inverkan påverkar alla. Jesus, som är ett med Gud, kom hit till världen från himlen och blev mänska. Han levde vårt liv, i allt syndfritt. När han fullgjort allt det andra han skulle göra, gav han frivilligt sig själv som ställföreträdare för oss. Han tog på sig våra synder när han spikades fast på Golgata kors. Hans blod var försoningen för våra synder. Den oskyldige dog för att vi, de skyldiga, skulle gå fria och befrias från syndens slaveri för att leva för Gud. När vi tar emot detta i tro, genom att bekänna våra synder, skänks oss frälsningen som gåva. Av idel nåd, oförtjänat, men därför att Jesus har betalat det högsta pris som någonsin betalats, för var och en av oss. Gud själv gav sitt liv för oss men eftersom döden inte kunde behålla honom uppstod han på tredje dagen. Döden är besegrad!
Låt oss därför utan att tveka gå fram inför Gud och bekänna våra synder. Han tar emot oss för Jesu skull och vi får mer än vi någonsin kan föreställa oss av honom i takt med att vi lär känna hans hjärta mer och mer. Kort sagt: Halleluja!

Skrivet av Tom - 8 april, 2020 - 11:46